Tanjir sa isecenim oblandama postavljene na drvenom stolu.Blog

Kako napraviti oblande

Tradicionalna, naširoko poznata i veoma omiljena brza poslastica jesu oblande. Recept lak, zahteva malo sastojaka, a ukus fenomenalan, jedan od onih kojem se vrlo rado vraćamo bez obzira na to da li je praznik, budući da se veoma brzo sprema, a donosi rapsodiju našim čulima pri svakom zalogaju. Kako napraviti oblande i kako spremiti posne kolače koji će oduševiti sve goste i ukućane, saznajte u nastavku teksta.

DETALJNIJE
Razne vrste testenina servirane u staklenim cinijama i drvenim varjacama servirane na drvenom stolu.Blog

Kako se kuva testenina? Pripremite pravilno omiljenu pastu

Testenina ili pasta, kako god da je zovete, omiljena je mnogima i gotovo ni u jednom restoranu ne možete da zaobiđete ukusne specijalitete sa pastom. Ovo izuzetno popularno jelo odnosi se na specijalitete od testa (rezanog ili sušenog), koje se pravi od brašna, jaja, soli i vode. Ima je raznih formi, oblika i boja, a ima i dugu tradiciju, a pretpostavlja se da vodi poreklo iz Italije ili Kine.

DETALJNIJE
Psenicno, kukurzno i heljdino integralno brasno u cinijama.Blog

Integralno brašno – vrste, gde kupiti pravo i šta možete spremiti

Integralno brašno je jedno od najzdravijih vrsta brašna. Napravljeno od celih zrna žitarica, ovo brašno značajno utiče na opšte poboljšanje zdravlja. Što različitije vrste integralnog brašna uvrstite u svoju ishranu, više benefita ćete imati, kako za unutrašnje organe za varenje, tako i za kožu, kosu, imunitet i čitav organizam.

DETALJNIJE
Psenicno klasje nad prosutim brasnom po stolu.Blog

Za šta se koristi oštro brašno, a za šta meko?

Ako vas zbunjuje za šta se koristi oštro brašno a za šta meko, ne brinite, niste jedini. Čak i profesionalni kuvari dolaze u dilemu da li pojedini recepti bolje uspevaju kada se upotrebi oštro brašno umesto mekog, tako da neretko eksperimentišu i isprobavaju različite varijante.

DETALJNIJE
Cokoladne oblande.Oblande

Čokoladne oblande

Čokoladne oblande se pripremaju na sledeći način: Mleko i šećer prokuvati, dodati vanilin šećer, maslac, keks i orahe. Skloniti sa vatre pa dodati jedno po jedno jaje.

DETALJNIJE
Palenta od kukuruznog griza servirana u tanjiru.Namenska brašna

Palenta

Vodu posolite, dodajte maslac i pustite da proključa. Kad voda proključa, polako sipajte kukuruzno brašno stalno mešajući. Palentu kuvajte otprilike jedan sat. 

DETALJNIJE
  • 1
  • 2